Akoestiek projecten galerij

akoestiek projecten galerij
akoestische wandpanelen in belcel

rustig telefoneren in glazen bel-unit
Van klein
akoestische wandbekleding petfelt

decoratieve én akoestische wand in kantine
akoestische bureauschermen

totaalinrichting kantoorruimte financiële instelling
tot groot

We werken voor en met fijne opdrachtgevers

Veel projecten worden door ons team geïnstalleerd, maar niet allemaal. Diverse opdrachtgevers werken met hun eigen installateurs of de producten zijn zo eenvoudig te plaatsen, dat men dat zelf voor rekening neemt.

Stille wand spraakcomfort

Team CVOUSPLAIT

CVOUSPLAIT team

Team CVOUSPLAIT

CVOUSPLAIT werkplaats textiel

Team CVOUSPLAIT

Team CVOUSPLAIT

werkplaats hout CVOUSPLAIT

team cvousplait

Werk in uitvoering

JA!

ik wil graag meteen naar de pagina met akoestische producten

Akoestische producten

We brengen je naar onze productenpagina.
Hierop zie je nog meer akoestische producten en creatieve mogelijkheden voor het verbeteren van de akoestiek.
Hieronder kun je enkele van onze akoestiek projecten bekijken.

Bekijk enkele van onze akoestiek projecten hieronder

Advanced Ebike

plafondpanelen van 2 x 3 meter

Advanced Ebike staat voor innovatie, kwaliteit en verantwoordelijkheid. In hun state-of-the-art showroom in Venlo leverden we XL akoestische plafondpanelen van 2 x 3 meter in een lichtgrijs gemêleerde kleur. De plafondpanelen zijn gemaakt van onze FIBER panelen en zijn 100% PET waarvan zo’n 30% bestaat uit gerecyclede vezels.

De klant heeft zelf zorg gedragen voor de montage van de panelen.

Akoestische prikborden én plafondpanelen

Een schoolvoorbeeld van een goede combinatie van akoestische producten

In de ruimtes waar psychiatrisch patiënten verblijven voor hun dagbehandeling is de factor rust van uitermate groot belang. We pakten zowel het plafond als de wanden aan en het verschil is verbluffend. De wanden werden bekleed met akoestische prikborden, wat een mooie dubbelfunctie betekent. De plafonds werden voorzien van op maat gemaakte plafondpanelen die meelopen in het ritme van de verlichting.

Akoestische acobalken

een mooi alternatief voor de traditionele plafondpanelen

Een moderne tandartsenpraktijk in Hasselt benaderde ons om de geluidsoverlast aan te pakken. In plaats van de traditionele plafondpanelen hebben we het plafond voorzien van akoestische balkjes: de acobalken. Deze hebben een dikte van 40 mm, maar de lengte en hoogte maken we op maat. In dit geval 100 cm lang en 10 cm hoog.

Behalve de acobalken hebben we voor het raam een vilten paneelgordijn geplaatst, waardoor een deel van de reflectie op de ramen ook nog eens wordt geabsorbeerd. En daarnaast zijn een aantal wanden voorzien van witte akoestische panelen. Niet zichtbaar, wel aanwezig én effectief.

Akoestische fotowanden

100% gepersonaliseerd

Deze opdrachtgever leverde ons diverse foto’s uit het eigen archief aan. Hiermee hebben we een aantal fotowanden gemaakt, waarin herkenbaarheid met o.a. actuele reclamespots te zien is. Door de afmeting van de wanden konden we hier heel wat akoestische m2 toevoegen. Het akoestisch comfort kreeg hierdoor een flinke boost.

Kantoor

Akoestische wandbekleding in huisstijl

In samenwerking met ZwaagInterieur en ALM Afbouwtechniek hebben we voor een nieuwbouwpand diverse akoestische wandbekledingen uitgewerkt en geleverd. Door het hele pand heen zijn diverse wanden bekleed met onze FIBER panelen van 18 mm dik. Het honinggraat-ontwerp loopt naadloos in elkaar over.

Uitgeverij kantine

Repeat panelen in bedrijfskantine

Groen is een heerlijke kleur in het interieur. Met diverse schakeringen groen haal je de natuur letterlijk naar binnen. Deze Repeat panelen zijn echte super absorbers van wel 55 mm dik. Hierin voelt elke geluidsgolf zich thuis. Deze panelen zijn standaard 120 x 60 cm en verkrijgbaar in bijna 50 schitterende kleuren.

Hotel Brussel

Ronde akoestische cirkel XL

Met maar liefst een doorsnede van 300 cm hangt dit geluidsabsorberend paneel in de lobby van een hotel in Brussel. Omdat we vrij zijn in het maken van vormen, konden we de ronde glazen wand accenturen en werd de cirkel een echte blikvanger.

Kantoor – showroom

Maatwerk baffles bij bestaande verlichting

Een grote open ruimte vraagt vaak om een serieuze aanpak van de akoestiek. In de centrale ontvangstruimte zijn de wanden voorzien van witte geluidsabsorberende panelen. Niet opvallend, maar wel aanwezig en doen dus gewoon hun werk. Dit is vergezeld met een XL baffle installatie rondom bestaande TL verlichting. We zeggen niet voor niets: “je moet een ruimte als het ware inpakken met geluidsabsorberende producten”. De geluidsgolven worden op deze manier aan vele kanten geabsorbeerd.

Kantoor

Kantoor

In opdracht van Being Spaces hebben we voor een wereldwijde leverancier van hernieuwbare oplossingen in verpakkingen, biomaterialen, houtbouw en papier de akoestische inrichting verzorgd. Het is een mooie samenstelling van diverse producten geworden: concentratie bel-units (Hocus Focus), verplaatsbare akoestische wanden van 40 mm dik mét doorkijk (maatwerk) en een afscheiding met vilten lamellen (maatwerk). De grote open ruimte werd hierdoor aantrekkelijker en rustiger.

Kinderdagverblijf

Akoestiek kinderdagverblijf

Je kunt je voorstellen dat een ruimte, waar veel kinderen verblijven, om een serieuze aanpak van de akoestiek vraagt. De wanden hebben we voorzien van akoestische fotopanelen (maatwerk). De plafonds hebben we voorzien van standaard witte geluidsabsorberende plafondpanelen en van klaverblaadjes in diverse zachte tinten groen (maatwerk).

Kantoor Nederland waar mensenlevens worden gered

Glazen wanden en open ruimtes

Een vaak terugkomende vraag is: “hoe kun je in een open kantoorruimte, de akoestiek onder controle krijgen?” Onze opdrachtgever heeft door Peutz (onafhankelijk bureau van raadgevende ingenieurs op het gebied van o.a. akoestiek) een voorstudie laten uitvoeren. Op basis van deze bevindingen hebben wij een concreet plan van aanpak voorgesteld en ten uitvoer gebracht. Ten eerste het plaatsen van akoestische scheidingswanden tussen de werkeilanden en ten tweede de glazen wanden voorzien van geluidsabsorberende panelen. Dankzij de scheidingswanden botsen de geluidsgolven op diverse blokkades, worden geabsorbeerd en nemen daardoor in sterkte af. De geluidsabsorberende panelen op de glazen wanden zorgen ervoor dat het geluid geabsorbeerd wordt i.p.v. gereflecteerd. De combinatie van beide oplossingen zorgt ervoor dat de geluidsbeleving in het open kantoor een stuk rustiger werd en men weer geconcentreerd kon werken.

Voor wat betreft het ontwerp is bewust gekozen voor een rustige kleur die niet teveel aandacht vraagt en een cut-out die subtiel aanwezig is en terugkomt in alle producten.

Hogeschool

Door een Hogeschool in België zijn we al sinds het begin van de grote renovatie in 2015, ingeschakeld om akoestische oplossingen te adviseren, te ontwerpen en uit te voeren. Dit heeft geleid tot een variëteit aan geluidsabsorberende producten: akoestische verlichting, geluidsabsorberende wandpanelen, plafondeilanden, hangende akoestische ornamenten en buro scheidingswanden die het geluid dempen.

Gemeentehuis centrale ontvangsthal

Akoestische scheidingswanden met extra power

In de grote open ontvangsthal van een gemeente werden 10 bespreekruimtes gecreëerd. Rekening houdend met de eisen van de gemeente (wanden niet aansluitend tot aan plafond, geen deuren ter afsluiting maar ‘open’) werd een effectieve invulling gegeven aan een gewenst akoestisch comfort. De extra power ontstaat door de wanden te voorzien van een blokkerende kern en deze aan 2 zijden te bekleden met geluidsabsorberende FIBER panelen. Deze panelen kunnen we overigens in elke kleur drukken.

Let's recycle -->

Van gebruikte waterflesjes tot afgedankte visnetten. Werken met gerecyclede materialen was het uitgangspunt, zowel voor CVOUSPLAIT als voor de leverancier van de vloerbekleding.