Akoestiek

CVOUSPLAIT EN RUIMTEAKOESTIEK

CVOUSPLAIT richt zich op ruimteakoestiek

CVOUSPLAIT ontwerpt en produceert akoestische oplossingen die gericht zijn op de absorptie van geluid. Een goede akoestiek is net zo belangrijk als licht, temperatuur en luchtkwaliteit.

De laatste jaren zien we dat bij de inrichting van (werk-)ruimtes veel gebruik wordt gemaakt van glas, beton en overige harde materialen. Daarnaast zijn de open kantoortuinen, waar veel mensen in verblijven en waarin diverse uiteenlopende functies zijn ondergebracht, meer regel dan uitzondering. Helaas leiden deze inrichtingsprincipes niet vanzelf tot een betere akoestiek. Integendeel.

Als je beseft dat geluid een snelheid heeft van ca. 300 meter per seconde, dan hoef je niet veel voorstellingsvermogen te hebben om te beseffen dat geluidsgolven meermaals door de harde oppervlaktes worden weerkaatst. Dit in combinatie met een grote open ruimte/kantoortuin betekent dat geluid door iedereen waarneembaar is (en vaak als storend wordt ervaren).

Met onze geluidsabsorberende producten zorgen we niet alleen voor een veel betere akoestiek, onze onderscheidende producten dragen ook hun steentje bij aan de inrichting en aankleding van een ruimte.

Hoe verbetert CVOUSPLAIT (CVP) de akoestiek?

CVOUSPLAIT ontwerpt en produceert onderscheidende geluidsabsorberende producten die hun werk ECHT doen. Met de nadruk op ECHT want wij werken met de nieuwste en beste geluidsabsorberende materialen en blijven de markt monitoren op het gebied van nieuwe ontwikkelingen.

Met de nodige kennis, kunde en ervaring adviseren we hoe een ruimte het beste akoestisch kan worden ingericht en vertalen ons advies in een onderscheidend voorstel en een heldere offerte.

We willen dan vanzelfsprekend meer weten over de bestaande situatie of ons hoofd buigen over uw nieuwe inrichtingsplannen.

  • Hoe groot is de ruimte en waarvoor wordt de ruimte gebruikt?
  • Uit welke materialen bestaat de ruimte en hoeveel mensen verblijven of werken in de ruimte?

Een open kantoortuin vraag om een andere akoestiekoplossing dan een concentratie werkplek. En niet elke oplossing kan overal worden toegepast. Door een goede inventarisatie te maken, kunnen wij concreet akoestische oplossingen voorstellen en uitvoeren.

cvousplait geluidsabsorberende wandpanelen
3D wonderwand absorptie geluid
Akoestische lampen

Het belang van een goede akoestiek

Een goed akoestisch comfort verbetert niet alleen de spraakverstaanbaarheid, ook zal het concentratievermogen en de productiviteit verbeteren én het stressniveau dalen (minder ziekteverzuim). Leerprestaties hebben baat bij een goede akoestiek en ook in de gezondheidszorg zien we dat een goede akoestiek een positieve bijdrage heeft aan het genezingsproces van patiënten.

Hoe beoordeel je een goede akoestiek?

De nagalmtijd is een belangrijke beoordelingsmaat voor het akoestisch comfort. Een betere spraakverstaanbaarheid (minder nagalm) en demping van het geluidsniveau (decibels) is in veel situaties al een enorme verbetering.

Hoe krijg je een betere akoestiek?

Door het toepassen van de juiste geluidsabsorptie kun je de nagalmtijd verbeteren (verkorten) en wordt de geluidsenergie gereduceerd. Een duidelijke verbetering van het algehele akoestisch comfort is voor iedereen meteen hoor- en voelbaar.

JA!

Laat me nog meer van jullie producten zien

Akoestische producten

Kijk eens rond op onze productenpagina en vraag vrijblijvend meer informatie aan