Akoestisch materiaal

CVOUSPLAIT EN RUIMTEAKOESTIEK

Wat zijn akoestische materialen?

Akoestische materialen zijn materialen met geluidsabsorberende eigenschappen die wij in onze producten verwerken. Soms zijn deze materialen zichtbaar, omdat het materiaal creatieve en esthetische eigenschappen heeft (zoals onze PET-panelen, die mogen gezien worden). Soms verstoppen we deze materialen en worden ze in een omhulsel of achter een geluidsabsorberende stof verwerkt.

Verschil tussen absorberende en isolerende materialen

Absorberende materialen absorberen het geluid en gebruik je om het geluid ín een ruimte te verzachten. Denk bijvoorbeeld aan een open kantoortuin, waar het akoestisch comfort niet aangenaam is. Om dit probleem op te lossen gebruik je geluidsabsorberende materialen. Geluidsisolerende materialen gebruik je om het geluid niet naar een andere ruimte te laten overgaan. Denk bijvoorbeeld een de pianospelende buur. Als je dit niet aangenaam vindt, plaats je isolerende materialen. Met andere woorden: materialen die het geluid tegenhouden.

Welke akoestische materialen zijn er?

Eigenlijk teveel om op te noemen. Wij werken zelf voornamelijk met PET-panelen en gerecyclede textieldekens. Deze materialen worden (gedeeltelijk) gemaakt van gerecyclede materialen en hebben bovendien uitstekende akoestische eigenschappen. Het zijn milieuvriendelijke materialen en dat vinden we belangrijk.

Daarnaast wordt in de markt vaak gewerkt met akoestisch schuim, steenwol, glaswol, polyesterwol.

Daarnaast bestaan er natuurlijk diverse materialen die geluidsabsorberende eigenschappen hebben, zoals textiel, tapijt e.d.

RECYCLE

van

(o.a.) WATERFLESJES

tot

EEN AKOESTISCH PANEEL

RECYCLE

van

OUDE JEANS

tot

GELUIDSABSORBERENDE
TEXTIELDEKEN